[Ffmpeg-devel] [MacIntel] ranlib issue

Ulrich von Zadow coder
Wed Aug 16 10:43:02 CEST 2006

Diego Biurrun wrote:
> On Wed, Aug 16, 2006 at 01:08:53AM +0200, Ulrich von Zadow wrote:
>> Diego Biurrun wrote:
>>> On Tue, Aug 15, 2006 at 10:37:36PM +0200, Ulrich von Zadow wrote:
>>>> Diego Biurrun wrote:
>>>>> Anyway, I think I've fixed it portably and properly.  Report back if I
>>>>> didn't.
>>>> Yup - fixed :-).
>>> Have you tested on PPC as well?
>> I've linked an application to the static libraries on Intel and PPC Mac 
>> OS X, so the bug itself is fixed. make test runs but has regressions in 
>> snow which I assume are unrelated.
>> Re: full path info, I don't think OS X really puts full path info into a 
>> static library. The error seems to be a bogus compatibility 'warning' 
>> that prevents the library from being used. From the OS X libtool manual 
>> page:
>> "
>>        With  the way libraries used to be created, errors were possible
>>        if the library was modified with ar(1) and the table of
>>        contents was not updated by rerunning ranlib(1). Thus the link
>>        editor, ld, warns when the modification date of a library is more
>>        recent than the creation date of its table of contents.
>>        Unfortunately, this means that you get the warning even if you
>>        only copy the library.
>> "
> So is it just a warning or does it fail.  If it's just a warning I'm
> tempted to remove the workaround.

Despite what the documentation sais, linking fails if the table of 
contents is older than the modification date of the library.


More information about the ffmpeg-devel mailing list