[Ffmpeg-devel] Audio/Video Sync Issues

Anthony N. Frasso afrasso
Fri Jul 14 04:24:16 CEST 2006

I submitted this to the users list about a week ago,
but didn't get a response, so I thought I'd try here. 
Thanks for all of the help in advance. :)

I'm attempting to convert several VOB files to mp4
files (for viewing on a video iPod).  Unfortunately,
the audio and video is out of sync.  Any ideas on why
this might be the case?

Here is the log:

$ ffmpeg -vcodec xvid -acodec aac -i test1.vob
FFmpeg version SVN-r5591, Copyright (c) 2000-2004
Fabrice Bellard
  configuration:  --enable-mp3lame --enable-faac
--enable-xvid --enable-x264 --enable-a52 --enable-gpl
  libavutil version: 49.0.0
  libavcodec version: 51.9.0
  libavformat version: 50.4.0
  built on Jul  3 2006 02:13:45, gcc: 3.3 20030304
(Apple Computer, Inc. build 1666)
Input #0, mpeg, from 'test1.vob':
  Duration: 00:00:15.5, start: 0.191167, bitrate: 8999
  Stream #0.0[0x1e0]: Video: mpeg2video, yuv420p,
720x480, 9800 kb/s, 29.97 fps(r)
  Stream #0.1[0x80]: Audio: ac3, 48000 Hz, 5:1, 448
  Stream #0.2[0x81]: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, 192
  Stream #0.3[0x82]: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, 192
  Stream #0.4[0x83]: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, 192
Output #0, mp4, to 'test1.mp4':
  Stream #0.0: Video: xvid, yuv420p, 720x480, q=2-31,
200 kb/s, 29.97 fps(c)
  Stream #0.1: Audio: aac, 48000 Hz, stereo, 64 kb/s
Stream mapping:
  Stream #0.0 -> #0.0
  Stream #0.1 -> #0.1
Press [q] to stop encoding
frame=  467 q=31.0 Lsize=     989kB time=15.6 bitrate=
video:718kB audio:137kB global headers:0kB muxing
overhead 15.772950%

Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 

More information about the ffmpeg-devel mailing list