[PATCH] [Ffmpeg-devel] avi graphic problem

Ismail Donmez ismail
Fri Mar 3 22:19:50 CET 2006

Cuma 3 Mart 2006 23:11 tarihinde, John Koleszar ?unlar? yazm??t?: 
> Diego Biurrun wrote:
> >On Fri, Mar 03, 2006 at 02:28:12PM -0500, DKorchev at aol.com wrote:
> >>I found a problem with graphic AVI files, the first two crash ffmpeg, 
> >> the other three get transcoded incorrectly.
> >
> >The crash does not occur with MPlayer's native demuxer, so it's probably
> >a bug in the AVI demuxer.
> Took a quick look at this, and it looks like the problem is that the
> lavc raw decoder doesn't support 8bpp bitmaps (only tested blur.avi).
> This causes the codec's init() to fail, as expected. It's private data
> is then freed. However, the reference to this codec is kept around.
> Essentially, the codec gets partially initialized by avcodec_open()'d
> but doesn't get completely uninitialized because it doesn't get
> avcodec_close()'d because the open failed.
> Clear as mud.
> Anyway, attached patch is one way to fix it.. Seems most correct to me
> because it is most like avcodec_close(). Of course, it probably wouldn't
> hurt to put guards in raw.c to avoid derefrencing null priv_data, but it
> seems to me to be a bug that raw_decode() is called at all if
> raw_decode_init() fails...
> Patch attached..

Michael N. already fixed it.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 191 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/ffmpeg-devel/attachments/20060303/46de782e/attachment.pgp>

More information about the ffmpeg-devel mailing list