[Ffmpeg-devel] ffmpeg / libavutil casues SIGFPE when called from nuvexport

Walter Hofstetter walter.hofstetter
Wed Oct 4 08:06:18 CEST 2006

I'm running mythtv for a while and wanted to use the myth2ipod script to 
easily get access to my recordings on my 5g ipod.

Here's a backtrace from ffmpeg:

Starting program: /usr/bin/ffmpeg -y -f s16le -ar 0 -ac 0 -i 
/tmp/fifodir_5271/audout -f rawvideo -pix_fmt yuv420p -s 720x576 -aspect 
1.33333333333333 -r 25.000 -i /tmp/fifodir_5271/vidout -aspect 
1.33333333333333 -r 25 -croptop    12 -cropright 14 -cropbottom 12 
-cropleft  14 -s 320x240  -vcodec mpeg4 -bit_rate '384' -title '1 SF1 - 
12:30 PM (Manual Record) - Sat Sep 30 12:30:00 2006' -flags 
+4mv+trell+loop -aic 1 -mbd 1 -cmp 2 -subcmp 2 -acodec aac -ar 48000 
-async 1 -ab 64 '/root/1 SF1 - 12-30 PM (Manual Record) - Sat Sep 30 
12-30-00 2006.mp4' 2>&1
Reading symbols from shared object read from target memory...done.
Loaded system supplied DSO at 0xaf8000
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1208437040 (LWP 5562)]
FFmpeg version SVN-rUNKNOWN, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
 configuration:  --enable-mp3lame --enable-libogg --enable-vorbis 
--enable-faadbin --enable-faac --enable-xvid --enable-a52bin --enable-pp 
--enable-shared --enable-pthreads --enable-dc1394 --enable-gpl 
--disable-strip --enable-memalign-hack
 libavutil version: 49.0.0
 libavcodec version: 51.13.0
 libavformat version: 50.5.0
 built on Oct  2 2006 10:10:02, gcc: 4.1.1 20060525 (Red Hat 4.1.1-1)

Program received signal SIGFPE, Arithmetic exception.
[Switching to Thread -1208437040 (LWP 5562)]
0x00114a17 in __divdi3 () from /usr/local/lib/libavutil.so.49

If call ffmpeg without the "-ar 0 -ac 0" switch the SIGFPE is going away, 
but the output is very bad (video looks bad - audio is to slow and out of sync).

Regards, Walter

More information about the ffmpeg-devel mailing list