[FFmpeg-devel] [PATCH] Make RTP work with IPv6 enabled

Ronald S. Bultje rsbultje
Tue Oct 16 06:50:11 CEST 2007

Hi Luca,

On 10/15/07, Luca Abeni <lucabe72 at email.it> wrote:
> On Mon, 2007-10-15 at 12:02 -0400, Ronald S. Bultje wrote:
> > On 10/15/07, Luca Abeni <lucabe72 at email.it> wrote:
> > > Ok, I bisected it. r10604 works fine, while r10605 has the bug... It
> > > seems that commit 10605 "refactor url_split(), preparing for IPv6
> > > support" is guilty.
> >
> > Does the question mark fix in the other thread from me fix that?
> Yes, it does. So, after applying it you should be able to test ffserver
> with ffplay...

> What's the other problem? The one forcing to use "--disable-ipv6"? In my
> tests, it is fixed by the patch that originates this thread. So, summing
> up:
> - Current svn does not work unless "--disable-ipv6" is used. When ffmpeg
> is configured with "--disable-ipv6", ffserver works, but ffplay cannot
> receive streams from it
> - Your patch fixes ffplay

For you it does, for me it doesn't, for some reason. ffplay hangs on reading
the input, vlc works fine though (suggesting that ffserver isn't a problem
here). This is after the bind/url_split patches have been applied, compiled
for ipv6, but I've also tried with and without those patches in ipv4-mode,
and I still see the same problem. ffplay always hangs here on reading udp
input from rtsp streams. This is on MacOSX 10.4. However, it doesn't error
on reading or on setting up the connection.

I noticed that vlc defaults to tcp, whereas ffplay defaults to udp. If I
configure rtsp.c (with rtsp_default_protocols) to default to TCP instead of
UDP, it works. Do I have to do something special to get it to stream over
udp, or set up ffserver in a different way?


More information about the ffmpeg-devel mailing list