[FFmpeg-devel] MG1264 / LML26415 H264 video samples / issues

Vassili Leonov vleo
Tue Feb 26 19:02:55 CET 2008

On Tue, 2008-02-26 at 14:51 +0100, Reimar D?ffinger wrote:
> > [h264 @ 0x84d7970]P sub_mb_type 4 out of range at 15 7
> > [h264 @ 0x84d7970]error while decoding MB 15 7
> > [h264 @ 0x84d7970]P sub_mb_type 5 out of range at 10 6
>Please provide a sample for this, none of samples you gave give any
>messages at all for me...
Dear Reimar,

If you can play D1 H264 samples smoothly and without errors from
http://linuxmedialabs.com/samples/ then I'm completely happy person for
today :-)

I did a checkout today:

svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/ffmpeg/trunk ffmpeg
then configured it like this:
./configure  --enable-libmp3lame --enable-gpl  --enable-libfaad 
then made it.

With that, in fact, I stopped getting these errors ( sub_mb_type 28 out
of range etc.) - but, I still have the playback with ffplay skipping by
15 frames, and when I transcoded h264 clip into mpeg4 clip using this

./ffmpeg -i ~/PDF/Mobyligen/MG1264/videoSamples/LML26415_D1_PAL.mp4

I still got the same "skipping" effect on mpeg4 clip - where it can be
seen same way I see it on MG1264 H264 clip playback. I've placed that
transcoded clip here:


So, my main question - are you getting smooth, nice playback of H264
clip? ( http://linuxmedialabs.com/samples/MG1264/LML26415_D1_PAL.mp4 ) -
of all 25 (different) frames/sec or is it repeating same frame 15 times,
then jumps to the next, as it is happens for me.

I've double checked that "ArcSoft" "MVPlayer" (running under Windows XP)
is able to decode the complete sequence, with no frames missing. So, my
clip has the information. I can provide frame-by-frame capture of
LML26415_D1_PAL.mp4 if needed.

Vassili Leonov
LML LLC +1-719-359-5330
Motion video hardware solutions for GNU/Linux
vleo at linuxmedialabs.com http://linuxmedialabs.com

More information about the ffmpeg-devel mailing list