[FFmpeg-devel] Issue with libav interpreting frame sizes differently

PixelPartner thomas at pixelpartner.de
Wed Aug 24 13:49:03 CEST 2011

Dear devs,
while working around another issue with split= , I use the movie= node to load the exact same video file that is used for ffmpeg input -i
I use crop='iw/2:ih:0:0' on both and ffmpeg verbosely tells the frame sizes, but they differ.
The main input -i says h=1088 while the same clip loaded with -vf ... movie= says h=1080
for a FullHD file 1920x1080.
Here"s the command line:

ffmpeg -y -i "/Users/thomas/Downloads/porn.mp4" -b 8500K -aspect 3:4 -vf "[in]select=1,crop='iw/2:ih:0:0',scale=768:432[A],movie=/Users/thomas/Downloads/porn.mp4,select=1,crop='iw/2:ih:iw/2:0',scale=768:432,pad=768:1024:0:40:black[B];[B][A]overlay=0:552" -f mp4 "/Users/thomas/Downloads/porn_KMQiPadP.mp4"
The file is a sample porn clip downloaded from here : http://http.trailers.3dxstarcdn.com/22/pf_rachel_roxxx_sbs_trailer_1080p_5800.mp4
and ffmpeg says about its video stream :
    Stream #0.0(eng): Video: h264 (High), yuv420p, 1920x1080 [PAR 1:1 DAR 16:9], 5737 kb/s, 29.97 fps, 29.97 tbr, 30k tbn, 59.94 tbc
I use this approach because I couldn"t figure how to problerly use [in]split[A][B]; without errors in later nodes or plain gray content in [A] or [B].
Hints how to use split are very welcome.
Best wishes,
and many thanks
Thomas Kumlehn
+49 177 6 990 990
Member of the networksFacebook,Twitter,LinkedIn,XINGandcrew-united.
sent from myiPad 3-D

More information about the ffmpeg-devel mailing list