[FFmpeg-devel] AAC-HE problem

Dan Haddix dan6992 at hotmail.com
Tue Oct 4 00:04:27 CEST 2011

OK I did that and it turns out sbr_qmf_window_ds is NOT aligned. 

Here are the exact settings I use...

CXXFLAGS=-D__STDC_CONSTANT_MACROS ./configure --disable-doc --disable-ffserver --enable-w32threads --enable-memalign-hack --disable-encoders --disable-static --enable-shared --disable-outdevs

I'm using MinGW to build. Not sure which version exactly since I followed a "How To" more then a year ago to set this up. It's all self contained. MinGW is in a standalone directory on my system and the ffmpeg source is in the /home/Dan/ffmpeg-0.6.3 directory under it. To launch I double click a mysys.bat file, which launches a command line. I then CD to the ffmpeg source directory, run the config above, then run make install. After that the DLLs and libs I need are in the /local directory of the MinGW folder.


Date: Mon, 3 Oct 2011 23:29:49 +0200
From: michaelni at gmx.at
To: ffmpeg-devel at ffmpeg.org
Subject: Re: [FFmpeg-devel] AAC-HE problem

On Mon, Oct 03, 2011 at 09:07:05PM +0000, Dan Haddix wrote:
> I just tried upgrading to 0.7.5 and it crashes in the same place. So whatever this issue is it hasn't been fixed. I think it's a memory alignment issue as well. However I'm not familiar enough with the build parameters to know what I'm doing wrong. Any suggestions?
you can just printf the addreses to see if they are multiplies of
16 or not.
libavcodec/aacsbrdata.h:static DECLARE_ALIGNED(16, float, sbr_qmf_window_ds)[320];
so its supposed to be aligned
the next question if the address is actually not aligned would be
what compiler and linker you use and what options
Michael     GnuPG fingerprint: 9FF2128B147EF6730BADF133611EC787040B0FAB
In fact, the RIAA has been known to suggest that students drop out
of college or go to community college in order to be able to afford
settlements. -- The RIAA

ffmpeg-devel mailing list
ffmpeg-devel at ffmpeg.org

More information about the ffmpeg-devel mailing list