[FFmpeg-devel] Switching from mp4 container to avi

Jean Delvare khali at linux-fr.org
Wed Sep 14 17:05:30 CEST 2011

Hi Michael,

Thanks for your help, and sorry for my late reply.

On Thu, 8 Sep 2011 09:30:00 +0200, Jean Delvare wrote:
> > Hi all,
> > 
> > I am facing a strange container change issue for which I am seeking for
> > guidance.
> > 
> > Background:
> > I have a series of video files in mp4 container format (xvid + mp3).
> > They play well on my Samsung YP-R1 PMP, but not on my (father in law's)
> > Sony digital TV set. That TV set plays avi container files just fine,
> > and so does my PMP, so I decided to convert my files from mp4 container
> > to avi so that I can play them on both devices.
> > 
> > In order to not lose quality in the process, and to make conversion as
> > fast as possible, I avoided recoding using the following command line:
> > 
> > ffmpeg -i input.mp4 -vcodec copy -acodec copy -vtag xvid copy.avi
> > 
> > The problem is, my PMP will refuse to play the resulting file (although
> > I can play it with any media player on Linux - mplayer, totem,
> > ffplay...) Sadly, it doesn't tell me why.
> try -bsf:v dump_extra

Yes, -vbsf dump_extra did the trick! The avi file plays on my PMP
now :) I'll test on the TV set when I get a chance - maybe not before

Can you please explain what the dump_extra bitstream filter does
exactly? I couldn't find any documentation about it.

Is it considered a bug that I need to pass -vbsf dump_extra to get a
file that plays everywhere? Shouldn't it be enabled by default?

Thanks a lot again, your have been very helpful!
Jean Delvare

More information about the ffmpeg-devel mailing list