[Ffmpeg-devel] Illegal instruction error for ffmpeg and x264 on Intel iMac

Laine Lee llee
Fri Mar 31 21:40:20 CEST 2006

On 3/31/06 1:29 PM, "Guillaume POIRIER" <poirierg at gmail.com> wrote:

> Hi,
> On 3/31/06, Laine Lee <llee at lonestar.utsa.edu> wrote:
>> The only difference I see when I run with debugging enabled is that "Program
>> exited with code 0204." appears instead of "Illegal instruction".
> you need to provide a back trace and a dis-assembly of the part of
> code where the error occurred (the link I gave you explains that I
> believe).
> Guillaume

Thank you for guiding me.

Here's what I have.

(gdb) r -i /video.mpg -f rawvideo -s 320x240 -|/usr/local/bin/x264  -o
/output.mp4 - 320x240
Starting program: /Users/me/ffmpeg/ffmpeg_g -i /video.mpg -f rawvideo -s
320x240 -|/usr/local/bin/x264  -o /output.mp4 - 320x240
x264 [info]: using cpu capabilities MMX MMXEXT SSE SSE2
mp4 [info]: initial delay 0 (scale 25)
FFmpeg version CVS, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
  configuration:  --enable-faac --enable-faad --disable-vhook
--disable-ffplay --disable-ffserver --enable-a52 --enable-x264
--enable-pthreads --enable-gpl --enable-memalign-hack --disable-mmx
  libavutil version: 49.0.0
  libavcodec version: 51.8.0
  libavformat version: 50.4.0
  built on Mar 31 2006 12:29:38, gcc: 4.0.1 (Apple Computer, Inc. build
Input #0, mpeg, from '/video.mpg':
  Duration: 00:00:26.4, start: 5810.226022, bitrate: 4341 kb/s
  Stream #0.0[0x1e0], 29.97 fps(r): Video: mpeg2video, yuv420p, 720x480,
7000 kb/s
  Stream #0.1[0x80]: Audio: ac3, 48000 Hz, 5:1, 448 kb/s
Output #0, rawvideo, to 'pipe:':
  Stream #0.0, 29.97 fps(c): Video: rawvideo, yuv420p, 320x240, q=2-31, 200
Stream mapping:
  Stream #0.0 -> #0.0
Press [q] to stop encoding

Program exited with code 0204.
(gdb) bt
No stack.
(gdb) disass $pc-32 $pc+32
No registers.
(gdb)   info all-registers
The program has no registers now.

Laine Lee

More information about the ffmpeg-devel mailing list